Thursday, October 17, 2013

CSR

17 Okober 2013, seramai enam peserta DPA 1/2013 telah berjaya melaksanakan CSR di Rumah Kanak-Kanak Rembau, Negeri Sembilan.

Saat kaki melangkah masuk, hati diserbu rasa sayu. Penghuni rumah tersebut adalah berusia 12-17 thn. Semua perempuan...penghuni adalah mangsa rogol, penderaan dan mangsa yang masih di bawah sebutan kes mahkamah...majoriti org melayu kita..jumlah penghuni setakat semalam adalah 87 orang..


Kami disambut dengan penuh rasa gembira. CSR kami di sebalah pagi hingga tengah hari hanyalah melukis mural di dewan makan. 


Saat jari jemari menconteng mural, penghuni rumah tersebut menyapa kami dengan mesra.


"kakak..cantiknya kakak lukis. Utk kami ya...kakak duduk sini berapa hari...sukanya akak datang."


Tangan kami disalami dan pipi kami dicium mesra..betapa seronoknya budak budak nih melihat mural...walaupun tidaklah secantik mana tetapi kegembiraan mereka sudah cukup menunjukkan CSR kami dihargai..Lebihan cat kami tinggalkan utk sekolah. Penyelia sekolah kata nak sambung mural kami ke blok sebelah pulak..Same corak..alhamdulillah!!

Hari menginjak petang, CSR diteruskan dengan aktiviti j-robik, aerobik dan sukaneka. Penghuni dibahagikan kepada enam kump kecil. kegembiraan terserlah di air muka masing-masing. Pergilah duka! Adik adik masih muda lagi...


kami menutup CSR kami dengan sedikit motivasi...semoga esok lebih ceria utk adik adik.. akak doakan adik adik bertabah di muka bumi yang fana ini. Hidup mesti diteruskan! Insyallah..
tepat pukul 5.30 petang, kami bergerak pulang dengan seribu satu keinsafan dan kesyukuran.


* gambar tidak dapat disiarkan memandangkan ianya tertakluk kepada Akta Perlindungan Kanak-Kanak.




Sunday, October 6, 2013

Rindunya kat Kamu!!

DPA memang menguji kesabaran!


Masa cepatla berlalu agar diri ini dapat kembali bersama Keluarga! Ibu sayanggggg semua!!!






English Night!


Berakhir sudah keempat-empat English Night DPA 1/2013 Ikhwas...

Great Moments,Great Friends and Great Costume!

Some pic to share.. :)


English Night Sidang B - Parody!


English Night Sidang C - 60'S

 English Night Sidang A - Horror

English Night Sidang D (my Sidang) - Romance

just be nice!


Jari jemari ini ingin terus menari di atas keyboard. Ingin meluahkan apa yang dirasa yang tak dapat ditafsirkan melalui kata-kata. Inginku menjadi ikhlas, bebas dalam meluahkan perasaan dalam blog ini tetapi ianya sangat bahaya sebab tinta penulisan boleh menjadi isu dan boleh menimbulkan konflik.

Pendek kata manusia ini unik. Di saat ini terdapat pelbagai ragam manusia. Manusia yang kaya dengan personaliti yang tersendiri.

Apapun aku ingin menjadi manusia ikhlas, aku tak nak jadi manusia yang bertopengkan kepura-puraan. Makin dewasa ini, aku makin memahami tindak balas dan reaksi manusia. Benar! Masa memang mematangkan!

Cuma satu sahaja, aku masih belum belajar sepenuhnya how to deal with them! 
Biarlah masa mengajarnya. Saat ini hanya satu pinta di hati...

"i just wanted to be nice to everyone!" 

Insyaallah! I cannot change people but i can pray and adapted with them. People will learned from their mistake and i just watched them learning their mistake but i cannot told them what the truth because people would not accept that easily!

There is people who told everything how their feeling in the Facebook. Facebooking is very dangerous! People can print screen and show it to everyone. Same with Blogging. 

Alhamdulillah, i dont have many followers and my blog is not the favorite one. So hopefully, i have some space to write whatever i want to... insyaallah!

However it is...what ever i face too.. i knew what i want!! i wanted to be the happiness woman in the world and be nice to everyone. Who ever i met, which can be categorized "bitch", i don't give a deemed! they can live with the path they choose same with me! What ever it is, thanks God, i live with the will and be who i am..yes experience makes me better person and i loved it so much!!  

Saturday, September 21, 2013

Aloha!!

Dah lama sangat tak jenguk blog ni.. 


Ke mana menghilangnya isif? kenapa hilangnya bisa penulisan? tak rindukah isif pada karyanya..
jawapan:  "rindu..sangat rindu tetapi masa dan keadaan tak mengizinkan. Orang kata masa amat mencemburui. Betul sangat mencemburui"


Insyaallah..akan isif cuba jenguk sesekali blog ini. Takkan dibiarkan sepi lagi..insyaallah!
"isif ibarat lukisan. Sekiranya ada ilham, cantiklah warnanya.. sekiranya tiada.. putihlah kanvasnya. Bukan isif tak sudi tetapi hati ini belum lagi mahu berkongsi. Tunggu isif ya. Nanti bila isif bersedia, isif akan berkarya lagi. Insyallah!"